ENGELHOLMS SOLSKYDD AB

SOLSKYDD INOMHUS

Persienner - Lamellgardiner - Plisséer - Rullgardiner - Skärmgardiner - Effektgardiner - med mera

För inomhusmiljön finns det en mängd olika solskydd och insynsskydd att välja mellan. Allt ifrån klassiska persienner och rullgardiner till plisségardiner, lamellgardiner, skärmgardiner med mera. Dessa finns i olika modeller, färger och med olika egenskaper. Allt för att passa era önskemål och behov.


De olika lösningarna kan även förses med motor och styras med solautomatik, fjärrkontroll eller via app (Smart hem).Läs mer HÄR.

Plisségardin

Plisségardiner


Plisségardiner ger ett modernt intryck i rummet och kan anpassas på flera olika sätt. De finns i flera olika färger och egenskaper, allt ifrån att försiktigt sila solens starkaste strålar genom den mjuka väven och ge insynsskydd, till full mörkläggning. 


Plisségardiner kan justeras för att sitta precis där man vill ha dem på fönstret. De kan sättas uppifrån, nerifrån eller mitt på fönstret då de löper fritt på linor som är fästa i ovankant och nederkant på fönstret. Se även duettgardiner nedan.

Duettgardiner


Duettgardiner är en av våra populäraste invändiga solskydd. De är konstruerade lite som en dubbel plissé och ser vid första anblick ut som en plisségardin men med dubbla lager vilket gör att inget ljus kommer in på sidorna samt att inga linor syns. Duettgardiner finns i flera olika färger och med olika egenskaper, från insynsskydd och mjukt solskydd, till full mörkläggning.


Duettgardiner kan, precis som plisséer, justeras för att sitta precis där man vill ha dem på fönstret. De kan sättas uppifrån, nerifrån eller mitt på fönstret då de löper fritt på linor som är fästa i ovankant och nederkant på fönstret.

Duettgardin
Persienner

Persienner


Klassiska persienner passar i de flesta fönster och det går snabbt och enkelt att reglera ljusflödet och insynen. Persiennerna finns att få i en mängd olika färger och utföranden på både lameller och snören. Lamellerna finns även i olika bredd och längden anpassas efter varje specifikt fönster.


Lamellgardiner


Lamellgardiner ger ett modernt och luftigt intryck. Våra Lamellgardiner finns i olika modeller utifrån val av färg, struktur samt med olika egenskaper, och finns i två olika bredder.


Lamellgardiner finns i många olika utföranden och kan även anpassas för att passa exempelvis lutande fönster. Även styrningen kan anpassas efter behov och önskemål, den kan ske med lina/drag eller motoriseras med fjärrkontroll eller via app, läs mer här.

Lamellgardin
Rullgardin

Rullgardiner


Klassiska rullgardiner i modern design. Rullgardiner finns att få i en mängd olika vävar och med olika underlister. De finns även med olika egenskaper, från tunna transparenta till mörkläggande. 


Våra rullgardiner kan styras med sidodrag, fjädermanövrering eller utrustas med en liten motor som gör det möjligt att styra dem med fjärrkontroll eller app, läs mer här

Skärmgardiner/Panelgardiner


Skärmgardiner ger ett modernt intryck samtidigt som de är flexibla. Gardinerna fästs på skenor i taket och måttanpassas specifikt efter varje fönster. Valfriheten av färg och utförande är stor, olika färger kan kombineras, bredden på panelerna kan väljas fritt och de finns med olika grad av ljusinsläpp.

Skärmgardin
Effektgardin

Effektgardiner/Twistgardiner


Effektgardiner, även kallat twistgardiner fungerar ungefär som rullgardiner men är uppbyggda i dubbla lager som är placerade omlott, vilket gör att de kan justeras efter hur mycket ljus eller insyn man vill ha i rummet. Effektgardinen funderar med andra ord som en rullgardin men med persiennens egenskaper.